33 students Pass the English Course of Code Success Project

През третата година от проекта „Код успех“, управляван от фондация „Тръст за социална алтернатива“, 33 деца на възраст от 13 до 18 години, от ромски произход, успяха да се включат в интензивния курс по английски език. Една не малка част от успяха да достигнат ниво на владеене на език B2 и B1.

Проектът стартира през 2017 г. Неговата цел е тийнейджъри в неравностойно положение да усвоят умения и познания по английски език, които да им помогнат да продължат своето образование и да се реализират на пазара на труда по-успешно.

По време на проекта бяха организирани 4 езикови лагера на децата – в София, във Варна. Разнообразните дейности, организирани за тях по време на лагерите, помагат на децата да разширят културните си впечатления, натрупвания и ценности. Преминаха разнообразни лекции – как да напишат CV и да кандидатстват за работно място, лекция по медийна грамотност, която им помогна да бъдат по критични спрямо онлайн съдържанието, което четат и слушат, дизайн мислене и емоционална интелигентност.

Изказваме нашите най-сърдечни благодарности към Ирина Илиева (АБФ), Жюстин Томс,Теодора Каменова, Ивайло Грънчаров и Филмово студио „Ню Бояна, които дариха времето си и ни подкрепиха безрезервно в каузата за развитието и усъвършенстването на тези деца. 

По време на лагерите децата посещаваха концерти, театър, стенд ъп комеди шоу и други културни мероприятия.

Идеята е да се наблегне на развитието и надграждането на комуникативните умения на учениците, за да може по-лесно да се осъществи и социалното им включване.